Nyt fra Dansk-Jødisk Venskab

Læs bladet her.

Kære læsere af Nyt fra Dansk-Jødisk Venskab (DJV)

Så er et nyt nummer af Dansk-Jødisk Venskabs blad klar! Og i denne udgave bringer Linda Møller, bestyrelsesmedlem i DJV, en rapport fra sin Israel-rejse i november 2022. Linda har haft kontakt med flere af vores samarbejdspartnere. Af højdepunkter fra rejsen kan nævnes overbringelsen af al det vidunderlige hjertestrik til de mindste af børnene i Orr Shalom, som er blevet produceret af strikkeglade kvinder i hele Danmark. Linda fortæller også om sin deltagelse i den etiopisk-jødiske fest Sigd, hvor de etiopiske jøde giver udtryk for deres kærlighed til Israel.

Strømmen af jøder fra Ukraine og Rusland til Israel fortsætter. Det samlede antal jøder, der rejste til Israel for at bosætte sig i 2022 kom op på over 70.000. Vi glæder os over, at DJV’s læsere igen viste deres medleven og generøsitet. Som et resultat af Chanuka-indsamlingen kunne vi sende en meget kærkommen gave på 100.000 til Jewish Agencys arbejde med aliyah fra Ukraine og Rusland.

Til slut vil jeg bare nævne, at 1. del af min tale fra Dansk-Jødisk Venskabs Israel-stævne 2022 kan læses i dette nummer af bladet.

De bedste hilsner

Eva Ravn Møenbak, formand for Dansk-Jødisk Venskab

Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.