Nyt fra Dansk-Jødisk Venskab

Læs og download bladet her.

Kære læsere af Nyt fra Dansk-Jødisk Venskab

Vi er glade for at kunne præsentere et nyt nummer af vores blad med opdateringer på det hjælpearbejde, som vi er en del af i Israel.

Forsidebilledet er en gruppe glade israelere, der fejrer landets Uafhængighedsdag, der i år faldt på d. 5. maj. Ikke mindst i dag ved vi, at vi som nation aldrig skal tage vores frihed og demokrati for en selvfølge, den har en pris. Vi bringer bl.a. en rapport fra højtideligholdelsen i Lone Soldier Centeret i Jerusalem, hvor den kendte, russiske menneskerettighedsforkæmper Natan Sharansky talte. Sharansky, der var leder af kampen for jøders frie udrejse af Sovjet, blev fængslet af de sovjetiske myndigheder i 1977 og sendt til en arbejdslejr i Sibirien i ni år. Efter intens, international pres på de sovjetiske myndigheder, lykkedes det Sharansky at rejse til Israel i 1986, hvor han siden har været politisk aktiv.

At det er vigtigt at handle og engagere sig til hjælp for mennesker viser også artiklen om den fortsatte redning af Ukraines jøder, en indsats som Jewish Agency især har ansvaret for.

Vi ønsker alle vores læsere en rigtig god sommer!

Venlig hilsen

Eva Ravn Møenbak, formand for Dansk-Jødisk Venskab

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.