Beit Aviv

Bragt i IV nr. 1 – februar 2011

Mit navn er Jane Kiel

 

Efter at have været turist i Israel et utal af gange, så er jeg nu volontør på hjemmet Beit Aviv i Jerusalem.

 

BEIT AVIV
 – Stedet består af 2 huse, hvor der bor 7 autistiske voksne hvert sted, 2 kvinder og 5 mænd. Hver morgen skal de hjælpes i bad og i tøjet, nogle kan det meste selv, andre skal hjælpes til det hele. Efter morgenmaden bliver de kørt i bus til et værksted, hvor de er sammen med andre autistiske voksne fra hele byen. Vi skal følge dem til stedet og bliver derefter kørt hjem igen.

Kl. 15.30 serveres te og sandwiches til beboerne, som da kommer hjem. De bliver i øvrigt kaldt “friends”. Når de ankommer, kører det hele i faste rutiner. De bliver budt velkommen hjem, får medicin, der laves øvelser med dem, de spiser og så får de alle atter et bad.
 Herefter beskæftiger vi dem med forskelligt eller hjælper dem med øvelser, da de er meget forskellige og kan mange forskellige ting. En af mændene er enormt god til at lægge puslespil, han har lavet 4 med 1000 brikker hver, han er imponerende at studere, når han arbejder.
 Så spiser vi aftensmad, og der skal igen gives medicin, og senere lægges de i seng, så vagten slutter kl. 21. I weekenden arbejder man fredag og lørdag i 12 timers vagt hver dag hvor vi fejrer Shabbat, ofte med besøg af nogle forældre, og det er altid en festlig oplevelse.

 

Jeg har ingen erfaring i at arbejde med autister, og i starten studerer og observerer man bare det hele, inden man får lov at arbejde med. Langsomt føres man ind i det hele. Hver af de 7 beboere skal “tages” på sin helt egen måde, nogle får anfald, som skal håndteres, andre kan pludselig blive voldelige, så det har været udfordrende at lære dem at kende på sin helt egen måde.

 Når man hjælper andre voksne mennesker med personlig pleje, så kommer man helt automatisk tæt på dem og kommer til at holde af dem, og det har været skønt at opleve. Lille Tamara, som jeg altid har på mine vagter kan genkende mig, og hun kommer ofte hen og vil bare holdes om, hun følger mig rundt nu og vil bare have nærvær.

 

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler og tagget . Bogmærk permalinket.