Tæpperne kom frem

af I.V.

Og det samme gjorde smilet på modtagerne

Dansk-Jødisk Venskab besluttede ved vinterens begyndelse at indkøbe 300 tæpper til uddeling blandt de fattigste i Jerusalem.

Linda Møller beretter:
Første dag i Chanukkafesten ankom de 300 tæpper. Igal og Izhak, volontører fra AKI, samt undertegnede hjalp chaufføren med at få læsset de mange tæpper fra lastbilen til lagerrummet. Heldigvis vejer de ikke så meget, men de fylder!

Det er en kold tid, vi lever i
Timingen for køb og udlevering af tæpperne var perfekt. Dejligt at kunne give gaver i Chanukka, som i stil med julen er en gavernes fest. Men samtidig meldte vinteren også sin ankomst i Chanukka ugen. Dagene blev grå og blæsende, kulden trængte sig ind i de små hjem, og den længe ventede regn kom endelig. Så de varme tæpper blev modtaget med stor tak.

Modtagerne
Uddeling af mad og tæpper fandt sted hele Chanukka ugen. De fleste af de fremmødte var ortodokse. En sekulær kvinde mødte op for første gang. Hendes mand var endt i et massivt narkomisbrug og for at beskytte sig selv og deres 4 børn, har hun valgt at være alene med børnene. Med en måneds indtægt på 4000 kr, var der ikke meget tilovers til mad og fejring af højtiden! En kvinde ringede, mens jeg var til stede og udtrykte sin glæde over madvarer og tæpper, og flere har skrevet takkebreve.

DJV købte 300 tæpper denne gang, men der er brug for mindst 3000!

Forhåbentlig vil mange fortsat være med i projektet og give til de fattige i Jerusalem!

 

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s