Guds trofasthed

Fra Israels Vægter nr. 5 2008

Af Chr. C. Svendsen

Det er Guds trofasthed, vi skal fokusere på, når vi ser staten Israel i nationernes række, sagde gæstetaleren Oded Shoshani fra Jerusalem, da han talte ved DJVs stævne i september

Stævnets tema var: Glæd jer, I folkeslag, sammen med hans folk. Det er fra Rom. 15,10, men Oded nævnte, at det var et citat fra 5.Mos.32,43, der siger:

I folkeslag, pris hans folk, for han hævner sine tjeneres blod; han hævner sig på sine fjender og skaffer sit folks land soning.

De sidste kapitler af 5. Mosebog er en opsummering af Israels historie. Før de gik ind i landet, talte Gud til dem om, hvordan det ville gå.

Kapitel 32 kaldes Moses’ sang, og den fortæller, hvad der ville ske, efter at de havde indtaget landet. Og det berører alle på hele jorden. ”Lyt til, I Himle, lad mig tale, jorden høre mine ord.”

Lige forud i kapitel 31,29 forudsiger Moses, at ”ulykke skal ramme jer i kommende tider, fordi I gør, hvad der er ondt i Herrens øjne”. Guds ord forsikrer, at Israels frafald vil udløse straffedomme, men ordet forsikrer også, at der vil ske en genoprettelse, og det både fysisk og åndeligt.

Et øde og affolket land
Da Mark Twain så landet i 1867 erklærede han, at det var øde og affolket. Han så profetier om dom opfyldt, og dem er der mange af.

Men i dag ser vi profetier om Israels fysiske genoprettelse opfyldt. Det er en profetisk sang, kap. 32,43 når helt frem til vor tid:

Glæd jer, I folkeslag … Her tales der til ikke-jøder, der tilbeder Gud, fryd jer, alle I folkeslag for, hvad Gud har gjort med sit folk.

Der er flere grunde til at fryde sig: Han hævner sine tjeneres blod. Det er én ting, at Israel på grund af frafald fra Gud oplever dom, men Herren vil gøre op med dem, der forfulgte hans folk. Domme er en del af Guds handlinger. Han dømmer folkeslag og også individuelt.

På et tidspunkt ophører Israels lidelser. Gud vil sørge for soning for folket og landet. Udtrykket soning findes 100 gange i Gamle Testamente, i de allerfleste i betydningen rense, stifte fred, tilgive. Fælles for dem alle er, at Gud vil betale for folkets og landets synd.

Oded kom vidt omkring Guds løfter om en åndelig genoprettelse og dermed en fremtid for Israel. Bl.a. Amos 9,15: ”Jeg planter dem i deres jord, og de skal aldrig mer rykkes op af deres jord, som jeg gav dem, siger Herren din Gud.

 

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s