ALIYA

Af Chr.C.Svendsen

Fra Israels Vægter, december 2006

Aliya er det hebraiske ord for jøders immigration til Israels land. Bogstaveligt betyder ordet at stige op, dvs. jøder bryder op fra et sted og drager op til Jerusalem, til Zion, til Israel, det forjættede land. Alle jøder oplæres i den tro, at denne opstigning er væsentlig for den jødiske tro. Det er den ultimative form for jødens identifikation med sit folk, det jødiske folk, hvis liv og skæbne helt og holdent er knyttet til landet Israel.

Der har altid været jøder, der søgte mod Landet, men fra 1881 og frem til nu er de kommet hjem i store skarer. Og de kommer stadig. Det er et karakteristisk træk i mere end 100 års historie, at det jødiske folk vender hjem til det gamle land. Ikke blot efter 1948, men også før. Den første store aliya fandt sted fra 1882 til 1903, og siden er mange fulgt efter.

Jewish Agency har til formål at bringe jøder hjem til Israel og sikre deres integration. Det støttes af jøder i hele verden.

Mange kristne ser betydningen af aliya. Mange af dette blads læsere har støttet organisationer som Sabra og Exodus, der virker for at opsøge jøder i ex-Sovjet og hjælpe dem på deres vej mod Zion.

LAD OS FORTSAT STØTTE ARBEJDET FOR ALIYA

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s