Nyt fra Dansk-Jødisk Venskab nr. 3 – Juni 2023

Du kan læse bladet her.

Kære læsere af Nyt fra Dansk-Jødisk Venskab

2023 er året for to store markeringer: 80-året for de danske jøders redning fra nazisternes forfølgelser i oktober 1943 og 75-året for Israels genoprettelse. Begge disse betydningsfulde begivenheder vil særskilt blive højtideligholdt i Dansk-Jødisk Venskabs regi i løbet af året med arrangementer i henholdsvis september og november. Jeg henviser til dette blads bagside for yderligere information. Sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Fokus i dette blad er på fejringen af, at det er 75 år siden, at Israel blev genoprettet. Ved en festlig samling den 30. april deltog Dansk-Jødisk Venskab sammen med Det jødiske Samfund i Danmark i markeringen af Israel 75 – med taler, sang og musik. Jeg henviser til billedreportagen på s. 3 og DJV-bestyrelsens lykønskning af Israel s. 4 og 5.

Betydningen af, at der i dag er et land, der modtager jøder fra hele verden, bliver vi dagligt mindet om, for strømmen af jøder, der søger sikkerhed i landet Israel, fortsætter. Vi bringer i bladet en reportage fra integrationscenteret i Ashkelon for etiopiske jøder, der får et nyt liv i Israel med frihed til at kunne leve som jøder. Stor tak til alle, der er med til at støtte Israel gennem DJV.

Med ønsket om en rigtig god sommer sender jeg hjertelige hilsener.

Eva Ravn Møenbak,

Formand for Dansk-Jødisk Venskab

Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.