Lone Soldier Soldaterhjem

Introduktion på Dansk-Jødisk Venskabs stævne 30.10.2021

v/Filip Graversen, medlem af Dansk-Jødisk Venskabs bestyrelse

Hvad er en ”enlig soldat”

Lone Soldier Centret blev etableret af tidligere enlige soldater samt venner af Michael Levin. En enlig soldat er en IDF-soldat uden familie i Israel til at støtte ham eller hende. En enlig soldat kan være en ny indvandrer, en frivillig fra udlandet, en forældreløs eller en person fra et brudt hjem.

Hver dag forsvarer tusinder af soldater staten Israel og dens borgere. Disse soldater tilbringer regelmæssigt weekender og ferier derhjemme, hvor deres forældre sørger for alle deres behov: mad, tøjvask og endda et knus.

For mere end 6.300 enlige soldater er der ingen nærmeste familie i Israel til at støtte dem. Selvom mange af dem er meget motiverede og stolte af at tjene, kæmper mange af dem med basale behov, som en familie ville løse.

Måltider og fællesskab

Alt for ofte er enlige soldater på egen hånd på sabbatten og jødiske helligdage. I små lejligheder sætter de sig ned på gamle sofaer for at spise kold schnitzel eller frossen pita til deres weekend måltider, langt fra det varme og trøstende familie miljø, de havde og var vant til før. Enlige soldater kommer fra varme familie og levende samfund rundt om i verden.

Lone Soldier Centret bestræber sig på at levere både varme måltider og et rigtigt fællesskab for enlige soldater, så de kan integrere sig i Israel. Ingen enlig soldat må være sulten eller ensom i weekenden! Centret tilbyder sabbats- og feriemåltider til 100-300 enlige soldater i Jerusalem og Tel Aviv sponsoreret af samfund og familier i udlandet og i Israel samt af venner, heriblandt også Dansk-Jødisk Venskab.

Familie

For at hjælpe med at skabe et stærkt, varmt fællesskab er Centret vært for adskillige arrangementer hver måned. Disse arrangementer spænder fra fredag-aften middage og sociale arrangementer til workshops for enlige soldater.

Mens mange soldater kan henvende sig til familie og venner for vejledning, har enlige soldater ikke de samme muligheder. Centret er blevet en førende organisation for enlige soldater i at navigere i de ofte forvirrende militære og statslige systemer. Centret gør det ved at give vitale verbale og skriftlige oplysninger til enlige soldater for at sikre, at de alle er opmærksomme på deres rettigheder og privilegier.

Rådgivning og støtte

Rådgivere og mentorer står til rådighed for forskellige typer spørgsmål og hjælp, ligesom de hjælper de enlige soldater med deres tjeneste i hæren og med at udvide deres netværk og berige deres personlige liv.

Der er også støtte til rådighed for sårede enlige soldater samt for soldater, der får brug for at flyve hjem i krisetider. Derudover er der også hjælp til positive livsændrende begivenheder såsom økonomisk hjælp til bryllupper.

Oversættelse af hilsen fra Yishai

Hej jeg hedder Yishai og er en Lone Soldier fra Kansas City.

Jeg har været i Beth Shemesh og er nu i ingeniør kamptropperne og har ca. 2 måneder tilbage. Det går rigtig godt takket være Lone Soldier Centret.

LS har givet mig et dejligt fællesskab. Der kommer mange her i deres fritid. Her er rigtig rart at være. De afholder mange events, som giver mit liv et socialt aspekt, som jeg ellers ikke ville have haft, fordi der går så meget tid på basen.

Oversættelse af hilsen fra Lone Soldier

Hej, mit navn er Michal Bergman og jeg er leder af Lone Soldier centret i Jerusalem. Jeg vil gerne takke jer for jeres kontinuerlige støtte. Som I sikkert ved, så er det vores opgave at støtte soldaterne før, i løbet af og efter deres tjeneste i hæren.

Jeg er så stolt over at fortælle, at vi er i stand til at yde støtte til 2000 soldater hvert år. Vi tror hos Lone Soldier, at det at tjene i hæren er en god måde at blive integreret i det israelske samfund, og det er derfor vi hjælper soldaterne til at gøre så god en indsats som muligt.

Det er også lykkedes os at udvikle nogle programmer til de soldater, der har afsluttet tjenesten, og det er en ære for os, og vi gør det med stor glæde.

Det var virkelig en ære for os i sidste uge at få besøg i et af vores hjem i Jerusalem af Israels premiereminister Naftali Bennet. Vores soldater var virkelig glade for og stolte over at se ham.

Jeg vil gerne takke jer fra dybet af mit hjerte for at gøre vores mission mulig. Mange tak for jeres kontinuerlige støtte. Jeg vil også bede om jeres støtte næste år. Vi er glade for, at vi nu kan bygge en ny bolig i Jerusalem, og vi har brug for hver en shekel for at gøre det til et hjem for 60 nye Lone soldiers.

Mange tak, og jeg håber snart at se nogen af jer i Israel.

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.