Shalom !

Bragt i IV nr. 2 – april 2011

Shalom!

Mit navn er Ingeborg von den Bogaerdt. Jeg er 25 år og er fra en by i nærheden af Rotterdam i Holland. Sidste år var jeg i Israel for første gang, og det var her jeg mødte Jeremy og Cecilie.

Det er ikke så mange år siden, at jeg begyndte at interessere mig for Israel og det jødiske folk.

Da jeg var 14 år, kom jeg til personlig tro og som 18 årig valgte jeg at blive døbt.

Hele livet havde jeg hørt historierne fra GT om det jødiske folk, og jeg begyndte at stille mig selv spørgsmålet: ‘Hvem er det folk?’. Derfor besluttede jeg mig for at rejse til Israel sidste år.

Jeg holder meget af at være i landet, hvor Bibelens historier bliver vakt til live, og jeg lærer meget af de mennesker, som bor her. Jeg oplever den kamp som hersker her, pga. forskellige religioner, kulturer og måder at tænke på.

 

Mit arbejde som DJV-volontør i Israel

Lige nu arbejder jeg i Gilo, Jerusalem, på et hjem for autister. Om morgenen hjælper jeg beboerne i tøjet og ledsager dem til deres særlige arbejdsplads, og om eftermiddagen henter jeg dem igen og er med til at sørge for lidt eftermiddagshygge, aftensmad og er dem behjælpelig ved sengetid. Jeg kan rigtig godt lide arbejdet, selv om beboerne ikke altid er helt nemme at omgås. Jeg nyder at arbejde med mennesker og hjælpe dem med deres daglige behov. Samtidig har jeg tid til at komme i kirke og komme til bibelstudier og sammen med venner se mig omkring i landet.

 

Sidste år boede jeg i nærheden af den gamle by i Jerusalem og på den måde kom jeg til at lære de ortodokse jøders levevis at kende. Nu derimod arbejder jeg sammen med ikke religiøse jøder, og jeg var faktisk overrasket over at finde ud af, at flertallet af jøder er ikke-religiøse.

 

Jeg er blevet gode venner med mine israelske kollegaer, og det er mit ønske, at jeg kan være til velsignelse for dem og beder om, at Gud må åbenbare sig selv for dem. Jeg tror, at Israels folk er Guds folk, som han elsker rigtig meget, og derfor har jeg naturligvis også hjerte for dem. Jeg er taknemlig for at kunne være til velsignelse for dem omkring mig og jeg tror at Gud stadig har mange løfter til sit folk, som jeg ser frem til at se opfyldt.

 

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler og tagget , . Bogmærk permalinket.