Nyt fra Dansk-Jødisk Venskab nr. 6 december 2023

Læs eller download bladet her.

Kære læsere af Dansk-Jødisk Venskab

December-nummeret af vores blad er præget af Hamas’ grusomme terrorangreb den 7. oktober på Israels civilsamfund i en række landsbyer og kibbutzer og deltagerne på en musikfestival i det sydlige Israel. Terrororganisationen Hamas dræbte over 1200 israelere og bortførte 239 børn, kvinder, mænd og ældre mennesker, og sårede tusinder. Krigen mellem Hamas og Israel har nu stået på i over seks uger, den blev startet af Hamas, og vi fastholder Israels ret til at forsvare sig. Men hverken Israel eller vi er ufølsomme over for de voldsomme konsekvenser, det har for Gazas civilbefolkning, som Hamas skjuler sig blandt.

Mange initiativer er blevet taget for at gøre verden opmærksom på de 239 gidslers frygtelige situation. Forsidebilledet af dette blad er fra en installation på Kongens Nytorv i København, der illustrerer det smertelige savn af de 239 familiemedlemmer. Må de snart blive frigivet og komme tilbage til deres kære! DJV er gået sammen med Keren Hayesod i en indsamling til terrorens ofre, se dette blads bagside. Tak for enhver gave til dette formål.

DJV’s årsmøde den 4.11. blev ved det store fremmøde en manifestation af solidaritet med Israel, og var således med til at tænde et lys i mørket.

Det er også lys, vi vil tænde ved de to højtider, der forestår, Chanuka og Jul. Vi ønsker alle en glædelig højtid!

Bedste hilsner

Eva Ravn Møenbak, formand for Dansk-Jødisk Venskab

Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.