Purimfejring med udgangsforbud

I dag begynder Purim i Israel. Festen fejres i den aftagende coronapandemis skygge. Israels vaccinationskampagne har nydt en relativ stor grad af succes, og Pfizer-Biontechs vacciner er effektive i at nedbringe antallet af alvorligt syge samt fatalitetsraten. Dog er smitteraten endnu meget høj, og derfor har Israel besluttet at indføre et natligt udgangsforbud for at forhindre folk i at samles i stort antal og til hvad normalt er festlige begivenheder.

Purim er også signifikant, fordi det under sidste års fejring var optakt til Israels første coronabølge. Det er svært et år senere ikke at kunne sige sig fri fra corona. Purims historiske kontekst vedbliver at have vedkommende inspiration og et vigtigt budskab til os i dag. Læs mere i denne artikel fra DJV’s februarblad s. 9 (afbilledet forneden).

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler og tagget , , . Bogmærk permalinket.