Historisk sørgedag for templet

Israel begynder denne aften Tish’a b’Av fasten, en sørgedag for ødelæggelsen af både Salomons første tempel, som blev ødelagt af babylonerne og det genopbyggede andet tempel, som romerne ødelagde i år 70. Desværre er der også mange andre ulykker, der har ramt det jødiske folk netop på denne dato, som f.eks. udvisning af England i 1290 og af Frankrig i 1306. I 1942, fik Heinrich Himmler godkendelsen til at udføre ”Die Endlösung” på denne dato.
 
I dag er Israel et andet sted, men det er værd for både jøder og kristne at bemærke sig, hvor skrøbeligt og dyrebart Israel er som folk, og det er værd at takke for den situation, der gør sig gældende i dag. DJV beder til at Israel aldrig skal genopleve denne type begivenhed.
Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.