Chanuka indsamling 2019 til Israels hårdt prøvede børn

Kære Israel-venner

Vil du være med til at give et israelsk barn, der er offer for terroren fra Gaza, et Chanuka-ophold, hvor barnet kan opleve omsorg og fællesskab i trygge omgivelser? Omkostningerne for et dagsophold er pr. barn kr. 400, –

Du kan indbetale via bank:  reg. nr.1551. konto 000932 7398.

Mærk venligst din gave Syd-Israels børn. Vi takker hjerteligt for enhver gave.

(Brev fra DJV’s formand November 2019; billeder foroven er arkivbilleder fra tidligere angreb)

Kære Israel-venner

Vi har i Dansk-Jødisk Venskab (DJV) en god tradition for at sende en speciel hilsen til vores medlemmer i forbindelse med den kristne Jul og den jødiske Chanuka-fest, som i år falder samtidig. Det er begge højtider, hvor lys og lystænding er et centralt symbol for de to festers fejring af Guds indgriben og gave til verden. I begge fester er der også tradition for at give hinanden gaver for på den måde at vise, at vi er forbundne og står hinanden nær.

I år har vi i DJV’s bestyrelse besluttet, at donationer, der gives til dette års Chanuka- indsamling, skal gå til støtte og opmuntring for den hårdtprøvede israelske befolkning i Syd-Israel på grænsen til Gaza. Civile israelere lever i konstant frygt for palæstinensiske raketangreb. Den israelske befolkning har få sekunder til at søge dækning i det nærmeste beskyttelsesrum. Deres marker afbrændes af ildballoner, der sendes ind over grænsen fra Gaza, og jorden under deres fødder har vist sig at rumme angrebstunneller fra Gaza, gennem hvilke terrorister vil skade og dræbe den israelske civilbefolkning.

Til disse israelere, der konstant lever i højeste alarmberedskab, vil vi gerne sende en hilsen med budskabet:

I er ikke alene! Vi danske venner af Israel støtter jer i jeres beslutning om ikke at give op men fortsætte jeres liv i Syd-Israel.

De mest udsatte i denne kamp er børnene. Vi vil derfor i år øremærke jeres donationer til børn i det sydlige Israel, der lider af posttraumatisk stress (PTSD) pga. den konstante terrortrussel fra Gaza. Disse børn kan støttes og opmuntres gennem et aflastningsophold, hvor de deltager i aktiviteter og modtager en omsorg og pleje, der er rettet mod deres specielle behov. Jewish Agency, som er en af DJV’s samarbejdspartnere i Israel, har etableret et hjælpeprogram, der omfatter ca. 300 børn fra Sderot og omkringliggende byer i Syd-Israel, alle diagnosticeret med PTSD. De tilbydes et ophold på en af de børnelejre, der afholdes i forbindelse med de jødiske højtider, hvor presset på disse skrøbelige børn opleves størst, da de er ude af deres daglige rutine.

Vil du være med til at give et israelsk barn, der er offer for terroren fra Gaza, et Chanuka-ophold, hvor barnet kan opleve omsorg og fællesskab i trygge omgivelser? Omkostningerne for et dagsophold er pr. barn kr. 400, –

Du kan bruge vedlagte girokort eller indbetale via bank:  reg. nr.1551. konto 000932 7398.

Mærk venligst din gave Syd-Israels børn. Vi takker hjerteligt for enhver gave.

De bedste hilsner

Eva Ravn Møenbak, formand for Dansk-Jødisk Venskab

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.