Mindeord for Christian Svendsen

I fredags (24.03.2017) blev DJVs grundlægger begravet. Ved bisættelsen nævnte mange Christians tørre humor. Og én fortalte at Bent Melcior havde kaldt Christian “Ben Israel” (Søn af Israel), som en anerkendelse for hans kærlighed til og del i det jødiske folk!
Vi ved at Christian har den bedste udsigt til Israel og tempelbjerget, der hvor han nu befinder sig, men DJV vil gerne tilegne vuet fra et relativt nyt udsigtspunkt i Jerusalem til Christian Svendsen:
Nedenstående mindeord er skrevet af Henri Nissen, redaktør for Udfordringen, hvor det blev trykt på s. 2 d. 26.3:

Chr. C. Svendsen, der sammen med sin hustru Inge Regitze tog initiativ til det arbejde, der idag hedder Dansk-Jødisk Venskab, er død.

Svendsen var fra 1974 redaktør for Kirkeklokkens Forlag, der var oprettet af finansmanden og gadeevangelisten Thorvald Plum i 1888. Kirkeklokken udgav et ugeblad med et oplag på 7.000.

Svendsens oplevede i 70’erne, at Esajas bog kap. 40 ”Trøst, ja trøst mit folk!” blev levende for dem som aldrig før. De holdt fra 1975 månedlige Israels-bedemøder i deres hjem, og gennem bladet Kirkeklokken indsamlede de støtte til Israel. Fra 1975-80 plantede man 10.000 træer i Kirkeklokkens Skov i Israel. I 1976 rejste Inge og Christian til Jerusalem for første gang. Der blev holdt en ferielejr på Krogerup Højskole, og 35 polske jødiske flygtninge deltog gratis.

Man begyndte at udsende volontører. Da arbejdet voksede, blev foreningen Dansk-Jødisk Venskab oprettet i 1978 i Inge og Christians hjem i Rødovre. Christian Svendsen blev formand. Senere overtog Eva Ravn Møenbak. Christian Svendsen, der også var lærer på Thomasskolen, tilbragte sine sidste år plejehjemmet Engskrænten i Rødovre.

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.