Israel under angreb – hvordan kan vi hjælpe?

Af Eva Ravn Møenbak, formand for Dansk-Jødisk Venskab

Israel oplever i disse uger en bølge af raketangreb sendt fra Gazastriben mod civile israelere. Budskabet fra terrororganisationen Hamas lyder nu, at ”alle israelere er at betragte som legitime mål” (Kristeligt Dagblad d. 10.7. 2014). Indbyggerne i byerne i det sydlige Israel lever i konstant frygt. Men missilangrebene rammer også dybt ind i Israel, således har der været angreb mod både Jerusalem, Tel-Aviv og Haifa. Situationen viser, at Hamas kan true stort set hele Israel.

Raketangrebene begyndte d. 7. juni, få dage efter dannelsen af samlingsregeringen mellem Fatah og Hamas, og altså før kidnapningen og drabet på de tre israelske teenagere. Og før kidnapningen og drabet på en palæstinensisk teenager.

Siden har raketangrebene fra Gaza taget kraftigt til. Som reaktion herpå har Israel indledt ”Operation Protective Edge” (Operation beskyttende kant) i et forsøg på at stoppe raketregnen fra Gaza. Israel har længe været tilbageholdende og har ikke ønsket en konflikt med Gaza. Når en militæroperation nu er i gang, sker det med størst mulig hensyntagen til den civile befolkning i Gazastriben, som også lider. Den israelske hær advarer beboerne med enten telefonopkald eller advarselsraketter inden huse, som Hamas bruger til affyring af raketter mod Israel, bliver bombet (Kristeligt Dagblad d. 10.7. 2014).

Hamas’ angreb mod Israel tager kraftig til, og i denne meget udsatte situation har vi i Dansk-Jødisk Venskab modtaget et nødråb fra vores samarbejdspartnere i Orr Shalom. Hundredvis af raketter er blevet affyret mod det sydlige Israel. Seks af Orr Shalom- børnehjemmene ligger i Beersheva og Ashkelon, og der er brug for ekstra hjælp til beskyttelse og evakuering af disse børn, som i forvejen er meget svage og skrøbelige. Dansk-Jødisk Venskabs bestyrelse har derfor besluttet at donere kr. 55.000 til hjælp til disse traumatiserede børn. Frygt og søvnløse nætter præger livet for disse børn og deres plejeforældre sammen med tusindvis af andre israelere. Vi kan ikke hjælpe alle, men vi kan hjælpe nogle.

Vi har modtaget følgende takkeskrivelse fra Debbie Faier, koordinator i Orr Shalom:

Thank you so much for being there for os … I literally would not know what to do without you. May all our prayers be answered” (Tak fordi I er der for os … Jeg ved bogstaveligt talt ikke, hvad jeg skulle gøre uden jer. Må alle vore bønner blive hørt).

Vi vil sammen med jer, kære venner af Israel, også indlede en Operation Protective Edge ved at fortsætte med at bede og give.

YouTube-klip fra Orr Shalom camp

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.